Ellen:

Met de helpende woorden van Christa heb ik zelf kunnen beslissen afstand te doen van overtollige spullen in mijn huis. Na elk contact voelde ik mij opgeruimder, zowel geestelijk als materieel. Haar luisterend oor en hulpvaardigheid was een prachtige ervaring. Dat de  overtollige spullen meteen werden afgevoerd was zo fijn. Dat was pas opruimen!

Christa pakt het stapsgewijs aan, dat is fijn. Ze heeft samen met mij gezorgd voor een andere indeling van kasten en van de kamer, dit werkt heel goed. Zelf lukt me dat niet, ik blijf in hetzelfde patroon denken, en blijf spullen verplaatsen.

Christa is echt mijn stok achter de deur. Als zij komt, gebeurt er wat. Maar ik houd zelf de regie en neem de beslissingen. Dat werkt heel goed.

Ik vind het ook erg makkelijk dat ze als service spullen wegbrengt naar de kringloop als we die verzameld hebben. 

Berber:

Christa heeft me geleerd de lat wat minder hoog te leggen, zodat ik wel in actie kom. Nu maak ik een haalbaar lijstje voor de volgende dag, en ben ik trots dat het lukt! De knop is om. Ik heb deze week 3 klusjes of taken per dag gedaan, en loop niet meer achter de feiten aan.

Rineke:

Door het samen organiseren van mijn administratie betaal ik mijn facturen op tijd. En krijg ik geen buikpijn meer als ik post op de deurmat zie liggen. Ik weet dat ik ‘bij’ ben, dat geeft veel rust.

Overal slingerden spulletjes die ik niet weg wilde doen. Ik was bang dat een opruimcoach me zou vertellen dat ik veel spullen weg moest gooien. Maar in tegendeel, je hebt leuke ideeën over de spullen die ik volgens jou juist zou moeten bewaren. En hoe en waar ik ze kan bewaren. Zoals een ‘mooie spullen hoekje’ in mijn werkkamer, zodat ik steeds een glimlach op mijn gezicht krijg als ik die waardevolle spullen zie.  

Barbara:

Ik ben niet zo opgeruimd van mezelf. En denk dat ik het ook niet meer kan leren. Je hebt me een eenvoudige tip gegeven die ik ben gaan toepassen en die een groot effect blijkt te hebben. Ik zie dat ik toch verandering kan aanbrengen in de situatie, op een manier die bij me past.

Marit:

Met mijn drukke baan, onze dochter van 2 en een pittige studie, was ik blij als ik tussendoor een vaatwasser kon leeghalen en een wc kon schoonmaken. Opruimen bleef er echter bij. Hierdoor zag ik er als een berg tegenop en bleef ik dit voor  me uitschuiven. Bovendien vond ik het lastig om dit aan een buitenstaander te laten zien. Mijn ongerustheid om een professional organizer in huis te halen, was gelukkig ongegrond. Christa was erg begripvol en oordeelde niet. Hierdoor schaamde ik mij niet voor de chaos die ik had veroorzaakt. We zijn op een prettige manier aan het werk gegaan en deden daarbij alles in mijn eigen tempo. Ik vond het prettig dat we gewoon konden stoppen als ik geen behoefte meer had om door te gaan. Christa is rustig in het contact en dit werkte aanstekelijk. Ik ben bewuster geworden van wat er het huis in komt en kan makkelijker afscheid nemen van spullen. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet!

Monique:

Via vlechtwerk (wijkteam gemeente) ben ik bij Christa terecht gekomen. Door de chaos in mijn hoofd lukte het me niet meer om overzicht te creëren in mijn (veel te kleine!) huisje. Mijn valkuil was (en is!) om ergens te beginnen, en ondertussen met 20 andere dingen bezig te gaan, en uiteindelijk een nog grotere chaos te hebben gecreëerd. 

Christa heeft niet opgeruimd voor me. Ze heeft me juist geleerd hoe ik me kon focussen op 1 bepaalde plek, door deze letterlijk te blokkeren voor uitwegen. Eenmaal begonnen, kreeg ik de smaak te pakken. En langzaamaan kwam er orde, en dus ook meer rust.

Zojuist heb ik Christa na 3 maanden uitgezwaaid. Het is klaar. Mijn huisje is op orde. Ik kan het weer overzien. Ik ben dankbaar voor alles wat ze me heeft geleerd!

Petra:

Het gaat in stapjes. Ze geeft me vertrouwen dat het goed gaat komen. Haar benadering is altijd positief, ze legt goed uit, vraagt door of ik spullen nodig heb of niet meer nodig heb. Door het doorvragen kan ik de beslissing nemen. Haar aanpak geeft me duidelijkheid over veel spullen, en overzicht. Ben altijd blij dat ze weer komt. Ik weet het vaak wel, maar tussen weten en doen zit een groot gat. Ze is mijn stok achter de deur.

Alice:

Ik vind het fijn dat je zo rustig bent. Dat is welkom met al die chaos om me heen 😊We praten voor we aan de slag gaan, zodat ik eerst mijn hoofd leeg kan maken. Je legt het duidelijk en praktisch uit.

Baukje:

Tijdens onze opruimsessies vraag je mij bij alles wat ik vastpak ‘ga je het nog gebruiken’? ‘wanneer heb je het voor het laatst gebruikt? Zou je het missen als je het niet meer hebt? Etc. Dit heeft mij enorm geholpen. Eerst was opruimen voor mij hetzelfde als verplaatsen. Als ik nu met spullen in mijn handen sta, denk ik aan jouw vragen en kan beslissen wat ik ermee wil.

Trynke:

Na mijn burn-out heb ik op mijn werk hulp gekregen van professional organizer Christa de Bos om effectiever om te gaan met het gebruik van mijn mailbox.

Door de begeleiding van Christa ben ik anders gaan werken m.b.t. het gebruik van mijn mailbox. Zo gebruik ik nu mijn outlook agenda, heb ik de pop-ups uitgeschakeld en houd ik de mappen in de inbox up-to-date.

Door de pop-ups uit te schakelen heb ik niet meer de neiging om direct op mailtjes te reageren en handel ik eerst mijn taken af.  

Christa’s adviezen waren op mijn persoonlijke situatie toegespitst. Christa is iemand die rustig blijft,  wat voor mij goed werkt en wat ik als prettig heb ervaren.

Huib:

Toen mij aangeraden werd om met een opruimcoach aan de slag te gaan, zag ik dat niet zitten. Wat moet ik met een opruimcoach, was mijn eerste gedachte. Ik kan mijn eigen troep toch zeker zelf wel opruimen? Maar door allerlei nare omstandigheden kwam ik niet aan opruimen en organiseren van mijn spullen toe. Sommige spullen sleep ik al jaren mee, van huis naar huis, zonder ze uit te zoeken. Wat hebben ze me al veel geld gekost, doordat ik ze steeds mee verhuisd heb. Nu heb ik wekelijkse afspraken met Christa en ruimen we niet alleen op materieel gebied op, maar ook op geestelijk gebied. De gesprekken met Christa doen mij meer goed dan het opruimen van spullen alleen. Door deze gesprekken ruim ik mijn hoofd op. Dit doet mij erg goed.

Het voelt zo fijn dat ik er nu systeem zit in de indeling van mijn keuken en bijkeuken. Ik merk dat ik nu veel makkelijker spullen terug zet en het zelfs leuk vind om op te ruimen en schoon te maken!

Jessica:

Ik bewaarde mappen vol administratie, omdat ik nooit precies wist wat ik moest bewaren en hoe lang. We hebben het samen opgeschoond en toen bleek dat bijna alles weg kon! Ik heb nu een overzichtelijke map en een manier om het bij te houden. Zodat ik niet weer allemaal losse stapels papieren krijg. Heerlijk, dit overzicht!

Fabiënne:

Ik kijk al jaren tegen de dozen met spullen aan die steeds mee verhuisd zijn. Het zijn spullen van vroeger, uit mijn jeugd en uit de familie. Ik kon me er nooit toe zetten om ernaar te kijken. Ik heb het weggestopt. Nu met jouw begeleiding kan ik erover beslissen. We praten erover en ik krijg inzicht wat het met me doet en wat ik nu met deze spullen wil. Het is fijn dat jij er bent.

Ria:

Christa heeft heel goed inzicht in wat ik nodig heb, en hoe dingen handiger kunnen. Ze treedt me prettig tegemoet en blijft altijd rustig, dat vind ik heel fijn. Ze is heel vakkundig, handig en weet van aanpakken. Het is gewoon heel goed en professioneel. Als iets goed is, mag het ook gezegd worden!

Gemma:

Christa heeft mij prettig geholpen met het aanpakken van allerlei werk en klusjes in huis. Zonder poespas en met een nuchtere kijk op de zaken heeft ze mij geholpen om de zaken aan te pakken. Ze liet me zelf kiezen waar ik mee wilde beginnen en liet me daarbij zien hoe ik het stap voor stap kan aanpakken. Ze bood praktische hulp en had ook materialen bij zich die ik handig vond te gebruiken. Een stapel mappen met oude bonnen en garantiebewijzen vond ik spannend om weg te doen, maar heb ik nog geen moment gemist!