Hi, ik ben Christa

Ik weet wat orde is. En een schoon huis. Ondanks dat we al bijna tien jaar in een klushuis wonen waar alles moest gebeuren, en waarbij mijn man het type is dat graag sloopt. Ik had dus gemakkelijk in een televisieprogramma kunnen komen. Maar dat is niet gebeurd. Ik ben namelijk van nature ook een opgeruimd type.

Onze spullen hadden jarenlang géén vaste plek, terwijl dat echt mijn lijfspreuk is.

Maar als je die systemen weet toe te passen, kun je zelfs in een huis vol dozen je spullen terugvinden, en ruimte houden en creëren voor iedereen. Dat draagt bij aan de sfeer, de harmonie in huis, en uiteindelijk in het feit dat ons huis steeds meer ‘af’ is en nog elke dag mooier wordt.

Die vooruitgang, die orde, dat kan altijd. Alleen ziet niet iedereen dat meer.

En dan kom ik om de hoek. Dat dééd ik al, als opruimcoach. Ik heb contracten met zeven van de 18 gemeenten in Friesland. Toen kwam Marie Kondo en de hype rond opruimen. Dat vond ik geweldig, maar het ging mij vooral om het resultaat: zien hoe mensen opknappen als er weer ruimte ontstaat. Ruimte om te doen, om te denken. Om te koesteren en te genieten.

De Chinezen hadden 3500 jaar geleden al ontdekt hoe dat zat, met Feng Shui, een richting waarin ik me maar blijf ontwikkelen. Zij bewaarden hun geheimen strikt voor de keizerlijke paleizen, alleen de keizer zelf mocht de vruchten hier van plukken. Nu is dat anders, maar is Feng Shui voor veel particulieren een te tijdrovende studie om er ‘iets mee te doen’ terwijl het hun vakgebied niet is. Dus in dat gat ben ik gesprongen… Eigenlijk help ik nog altijd de keizer, alleen is die keizer een klant. Hoe mooi is dat?

Not-guilty pleasures

De natuur

Mijn gezin

Ons klushuis

Tuinieren

Workshop op afroep

In de afgelopen jaren heb ik al heel wat keren voor groepen mogen staan. Werknemers helpen bij het ordenen van hun mail. Een groep vriendinnen helpen bij het kiezen van kleuren. Of met open inschrijving mensen leren hoe ze makkelijker opruimen,  aanpakken en bijhouden. Zelf initieer ik die groepssessies niet meer. Maar als jij nu een groepje hebt en een gerichte vraag, dan kan ik er zó op inhaken. Datum, prijs en locatie: verras me en we regelen het!

Mail of Whatsapp

Als je inziet dat je er zelf niet zomaar uitkomt help ik je graag een paar stappen verder!